Tämä sivu on päivitetty viimeksi 22/06/2017 10:07.

 

MENNEITÄ TAPAHTUMIA SANOIN  JA KUVIN 2017

PYYTIVAARAN SANOMIA 1 - 2017

Pyytivaaran Sanomia 1-2017 on ilmestynyt!

Kevään 2016 kuluessa päädyttiin siihen, että Kyläseuramme lehteä ei jatkossa enää jaeta jokaiseen postilaatikkoon, vaan tilausten mukaisesti. Lehteä voi tilata edelleenkin (10 €/vuosi, postitettuna 12-14 €) tai ostaa kappalehintaan 6,00 €. Ota yhteyttä Vieno Janhoseen 050 - 597 2785 tai vienokaari@gmail.com

 

Pyytivaaran Kyläseura osallistui Avoimet Kylät tapahtumaan 10.6.2017
 

Iltapäivää vietettiin PYYTIKODALLA lämpimässä kesäsäässä ja leppoisissa tunnelmissa!

Aluksi istutettiin Suomi 100-vuotta juhlakuusi Pyytikodan lähelle. Siirryttiin sisätiloihin kahveille rupattelemaan ja muistelemaan menneitä vuosia. Kodan seinille oli ripustettu esille muutama Pyytivaaran Sanomia kansikuva.  Kansioon on nyt kerätty Sanomien kansisivut alusta alkaen.

Kuva...

Pyytivaaran Kyläseuran Senioritanssijat esittivät Kontiolahtivalssin Suvannon Kaijan koreografiasta hieman muunnellun version.

Kuva...

KotaPolku 2017 avattiin porukalla kiertäen ja kysymyksiin vastauksia pähkäillen. VAIKEITA, mutta niin pitääkin, sillä eipä meistä kukaan voi muistaa kaikkea Suomi 100-vuotta tahtumia! Polun kysymykset ovat kevään aikana suunnitelleet ja totettaneet yhteisvoimin Turusen Maire, Kinnusen Ilkka ja Lindin Satu.

Kuva...

Pihapöydällä oli esillä viime talvisia Käsillä Tehden ryhmäläisten aikaansaannoksia. Munankuorimosaiikkia, suodatinpussiruusukransseja, viitelöinnistä mallityö ja käspaikkatöiden aloituksia etupistokirjonnalla, sekä virkattua että neulottua pitsiä niiden päihin. Joulukortit enkeleillä lensivät myös viime jouluksi moneen kotiin. Kehruutaitoa yritti Satu pitää yllä työnäytöksessään koirankarvasta langaksi. Aika moni oli nähnyt kehruuta, mummo aikoinaan oli kehrännyt. "Niin minunkin mummo ja siksi rukkini onkin nimeltään "Elina" / Satu." Efektilankahan on nykyisin hyvin suosittua!

Kuva...

Jatkuu... Sitten JOSKUS, kunhan saan kuvia siirrettyä ohjelmaan ja siltä sitten liitettyä sivuille.
Satu 12.6.2017

 

Pyytivaaran Kyläseuran VUOSIKOKOUS pidettiin Turulassa 26.3.2017.


PYYTIVAARAN KYLÄJUOKSU 2016

Lapset pyrähtivät matkaan!

  

 

Sarjojensa voittajat vasemmalta oikealle:
Esko Lintunen, Keijo Maksimainen ja Jari Simanainen

 

 

PÖYTÄ JA PENKIT HIEKKANIEMEEN

Janhosen Yrjö Karttusen Unton kanssa ahkeroimassa toukokuun tuoksinassa.

VUOSIKOKOUS 20.3.2016

Lähes kahdenkymmenen hengin voimin valittiin vuodelle 2016 hallitus, uudeksi jäseneksi valittiin äänestyksellä Maire Turunen sekä entisistä jatkoon Teuvo Leppänen ja Satu Lind.

JOULURAUHAN JULISTUS PYYTIKODALLA 12.12.2015

Noin neljänkymmenen pyytivaaralaisen kanssa vietimme jouluista iltaa Pyytikodalla. Ev.lut. seurakunnasta Jari Kainulainen oli nuotiotulilla julistamassa joulurauhaa niin omalle kylällemme kuin kaikkialle maailmaan. Pimenevässä illassa kajahtelivat jouluiset laulut ensin metsän siimeksessä ja myöhemmin kodan lämmössä.

Perinteiseen tapaan kylän emännät olivat haudutelleet joulupuuroa aidosta lehmän maidosta ja lisukkeeksi rusinasoppaa, päälle nautimme makoisat kahvit kotitekoisten torttujen kera.

Kukas sieltä kurkistaakaan? Pienimmät eivät ehtineet huomata ennenkuin Joulupukki jo kolisteli porstuassa, silloin silmät suurenivat ja ilme jännittyi! Porukan pienimmille tuli itkukin pukin mennessä liian lähelle. Paketit jaettiin ja niistä paljastuikin pieniä "ötököitä" perinteisen ompun sijaan! Taisi olla mieluisa yllätys "Käsillä Tehden tonttujen" avustamat pukin tuliaiset...

Illan päätteeksi laulelimme Määtän Päivin avustuksella ja rupattelimme keskenämme menneen vuoden tapahtumista puheen iloisesti täyttäessä kodan. Toivottelimme rauhallista joulua ja onnea tulevan vuoden koitoksiin! Kodan jätimme Kotatonttu Pyytikin haltuun odottamaan valoisampia kevättalven päiviä, sekä LUNTA... 

 (Kuvia lisään myöhemmin... / Satu)

KYLÄSEURAN SYYSRETKI ILOMANTSIIN 17.10.2015

Tämän syksyinen retkemme suuntautui Ilmomantsiin, siellä tutustuimme Nalle- ja Nukketaloon. Muistot taisivat kaikilla palata lapsuuteen, niin ihanasti oli Ritva Korhonen asetellut esille niin nuket kuin nalletkin. Löytyi niitä omia nukkejamme, myös Sadulla mukana ollut nalle tapasi siskonsa ja/tai veljensä pulpetin ääreltä aapisen luvussa! Kakkukahvien jälkeen siirryimme Kuntokeskus Toivonniemen allasosastolle. Siellä sai jokainen haluamaansa hierontaa, poreissa oleilua tai pitkänmatkanuintia allasta päästä toiseen kauhoen.
Parituntisen jälkeen siirryimme saunaosastolta  ravintolan puolelle nauttimaan seisovan pöydän antimista, kun saimme vatsat täyteen olikin jo aika lähteä kotimatkalle, "tämmönen reissu pitää tehdä toistekin" yhteen ääneen lausahtaen! Kiitokset mukanaolleille, arjen rutiineistaan irrottautuneille! (Yhteenvedon retkestä naputteli Satu)


Ritva Korhonen kertomassa Nalle- ja Nukketalon syntyhistoriaa, pöydän ääressä Turusen Maire ja Kailasalon Esko.


Suomalaisia Dollytex- nukkeja 50-60 luvulta

 
Kenen vauva oli jätetty penkille? Nukkekurssin satoa vai elävä?


Sadun Nalle (*24.12.1955) tapasi kavereitaan pulpetin äärellä! (Kuva MT)

 

TÄYDENKUUN TANSSIT 2.10.2015 PYYTIKODALLA

Parinkymmenen hengen voimin tanssittiin elävän musiikin tahdissa kodan lattialla ja kuunneltiin kuinka ulkona voimistui "Valio" tuuli myrskylukemiin. Sähköt saimme pitää koko illan, Hirvosen Jorma säesti hanurillaan askeleitamme ja Lintusen Tuulikki piti huolen, että Pyytivaaralle saadaan tulevaksi vuodeksi uudet kuninkaalliset. Uusiksi kuninkaalliseksi valikoituivat joukostamme Lintusen Tuulikki ja Janhosen Yrjö.
 
Kuninkaalliset ensimmäisessä yhteiskuvassaan


Onnellisten valssiaskeleita 

Keletys 23.9.2015

Kokoonnuimme Pyytikodalle Sytykeruusutalkoisiin kuudentoista maissa. Askarreltiin kodassa kananmunien kennoista ruusuja tai muita kukkia. Sää suosi meitä, joten saatoimme sulatella steariinikattiloita pihamaalla. Hieman ontui homma, yhden sulakkeen takana eivät lämmenneet molemmat keittolevymme! Siitäkin selvittiin ja lopputuloksena meillä oli jälleen monen monta ruusua ja muuta yrttiä! Kiitos paikalla olleille illoisesta yhteisestä hetkestämme, Satu (Kuvat Mairen kamerasta)


Pöydän ympärille kokoontunutta porukkaa, niin ne kennot murtuvat ja taipuvat kukiksi!


Toisen pöydän äärelle rohkenivat askartelemaan myös miespuoliset!

Talkoita

Kontiolahden kunta oli luvannut laajentaa Hiekkaniemen P-paikkaa, mutta sitä ennen oli meidän vuoromme kaataa alta pois suuret koivut sekä raivata muut pienemmät riu'ut. Turusen Antero oli huudattanut moottorisahaa oikein urakalla kaataen suurimmat koivut kuivahtamaan. Karttusen Unto ja Liisa yllättivät talkooporukan, rungot oli karsittu ja risut niputettu, kun toiset vasta saapuivat hommiin! Kiitos Heille kaikille isosti! Kuten myös Keletyksen teema-iltalaisille ahkeroinnista "poikki-halki-pinoon" urakoinneistaan. Kesken kuulemma oli jäänyt, urakointi siis jatkuu loppujen pöllien parissa, pikkuhiljalleen. Hallitus kiittää ja kahvit tarjoo!

Rankojen ja runkojen kuljetukseen valmistautumista. Liisa Turunen, mauno Sorsa, Erkki Lintunen ja Antero Turunen sekä taustalla Turusen Onska traktorinsa pukilla.

Turusen Onni hoitelee pilkkurikonetta, Kailasalon Eskon ojentaessa seuraavaa pölliä, muut talkoolaiset hakivat niitä sitten pinoihin.

Meneekö pilkkeet hallitusti suoriin riveihin, tasaisesti ja tukevasti jottei pinot kaadu??? Kuvaan on Turusen Maire saanut mahdutettu noin puolet illan porukasta! Vasemmalta Unto, Vieno, Aili, Mauno, Esko, Onska, Vessi ja Erkki (työnjohtoa...!) sekä Tuulikki ja Liisa etuoikealla.

 

Kesän 2015 päätös Pyytikodalla

Pyytivaaran kyläseuran järjestämässä kesänpäätöksessä, 26.8.2015, huolehtivat ortodoksisesta ehtoopalveluksesta pastori Alexander Roszczenko ja kanttori Olga Grinevich. Kesänpäättäjinä oli reilut kolmekymmentä henkeä, ja tilaisuus oli erittäin onnistunut. Kuorolaisista Ilmari Suvinen johti mukavasti kahvin jälkeistä laulutuokiota. 

 

 

Kuvat tallensi Kesän päätöksestä Tellervo Hakapää ja Maire Turunen

Pyytivaaran kyläjuoksu  24.6.2015

Juostiin myös tänä kesänä. Kyläjuoksusta löydät lisää www.facebook.com/pyytivaara

Pyytivaaran Sanomia 1-2015

On ilmestynyt ja jaettu postilaatikoihin Juhannuksen aikoihin.

Lehden kansikuva Liisa Karttunen

 

VUOSIKOKOUS PYYTIKODALLA 22.3.2015

Pidettiin parinkymmenen hengin voimin sunnuntaina klo 16.00 alkaen Pyytikodalla. Asiat saatiin vietyä lävitse jouhevasti ilman äänestyksiä Turusen Anteron toimiessa kokouksen puheenjohtaja, Janhosen Vieno kirjasi päätökset muistiin. Kyläseuralle valittiin puheenjohtajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen Määtän Päivi, Kylänpään Ninja valittiin 'uutena' hallitukseen. KOTAEMÄNTÄ on hakusessa!

TALVITAPAHTUMA 22.3.2015 PYYTIKODALLA

Aurinkoisessa kevätsäässä vietettiin yhteisiä hetkiä ulkosalla kilpaa hiihdellen ja lapset maalailivat lumitaidetta. Mukaan oli kasaantunut nelisenkymmentä päätä! Touhujen päälle nautittiin maukasta hernekeittoa ja pannaria sekä kahvit. Kiitokset niin osallistujille kuin talkoolaisillekin!

Kuvassa Turusen Onni ja Makkosen Jonne saapumassa maalilinjalle!

 

Kyläkokous 15.2.2015

Reippaan puheensorinan kuuluessa puitiin ja pohdittiin monta asiaa! Mukaan oli ehtinyt parisenkymmnetä kyläläistä, niin nuorta kuin vanhaakin laskiaskiireiltään. Onni alusti asiota, kertoi niistä taustoja. Kaikkein eniten puhutti jo kauan vireillä ollut asia; Kajaanintien risteys meidän Pyytivaaraisten kannalta. Vastausta ollaan saatu; kielteisiä päätöksiä jokaiseen Kyläseuran tekemään risteysalueen parannusehdotukseen. Vaihtoehtoja niin ja näin, mutta mikään niistä ei parantaisi st1:lle menoa Pyytivaaran suunnalta. Uutta ehdotusta taas väsäämään! Eikö vielä ole sattunut tarpeesi suurta onnettomuutta risteyksen tietämillä? Sitäkö pitää odottaa?
Tavataan vuosikokouksessa (22.3.2015) ja jatketaan siellä mihin Kyläkokouksessa päästiin! Kiitokset kaikille mukana olleille sekä Mairelle ja Anterolle tupansa lainasta!


Joulurauhan julistus Pyytikodalla 14.12.2014

Pastori Jaakko Muhonen julisti Pyytivaaralaisille metsän keskellä, nuotion loimussa Joulurauhan sanoin ja sävelin.

 

 

Tämän jälkeen lähes 50-päinen joukko siirtyi Kodan lämpöön joulupuurolle, torttukahveille sekä odottelemaan josko ne Pukki ja Muori saapuisivat myös vieraisille.


Pyytivaaran Senioritanssinuoret esittivät omia tonttuilujaan kolmen tanssin verran, sitten Määtän Päivi leikitti perheen pienimpiä sekä muita lapsenmielisiä "Soihdut sammuu" laulun kera.


Ei tarvinnut kenenkään pettyä, odotus palkittiin! Pukki ja Muori kaivoivat kassistaan pussukoita sekä toivottivat onnea muutaman paketin ojentaessaan, Kaijalle!
Kaija: "Ei kukaan tiedä!"
Vai voiko sittenkin tietää? No Joulupukkihan saa kaiken selville!!!


 

Pyytikki jäi Kotaa vartioimaan ja odottamaan kunnes kevätaurinko sulattaa lumen ja saa taas räystäät tippumaan!

 

 

Korttiaskartelua 23.11.2014

Sunnuntaisen iltapäivän aikana Marjo Brelo (kuvassa pöydän päässä) tutustutti meitä uudenlaisten korttiaskartelujen mahdollisuuksiin. Hänen laatikoistaan paljastui Big Shot kuvioleikkuri ja siihen sopivia leikkuuteriä, valmistamiaan mallikortteja, korttipohjia sekä kuviokartonkeja ym. Alkuperehdytyksen jälkeen oltiinkin jo askartelemassa, laitetta pyörittämässä ja kuvioita liimailemassa!
Marjolle isot kiitokset, tavataan uudestaan Onnittelukorttien merkeissä ensi keväänä!

 

 

Pyytivaaran värjärit

Keväällä suunniteltiin kesäksi pientä puuhaa, värjätään luonnonväreillä villalankoja! Kymmenkunta kyläläistä innostui asiasta ja Satu lähetettiin "kinttunsa" kanssa Loviisaan värjäyskurssille. Kiitos Ilkalle, Satu pääsi kuin pääsikin mukaan kurssille! Lämpimän kesän päivistä nauttien luonnonvalkeat vyyhdit saivat uusi sävyjä Lukanlammen rannalla mustissa padoissaan poristen.

Värjäys oli erittäin mielenkiintoista ja voin ainakin itselläni sanoa homman lähteneen lapasista! Värjättyä lankaa on jo vyyhti jos toinenkin eikä loppua näy, vaikka elellään jo lokakuun puoliväliä. Sienillä värjäykset ovat kesken ja männynsuomuorakkaat vielä keräämättä, siis löytämättä!

Minä odotan omaa hetkeäni koska koukku ja langat muodostavat Isoäidin neliöitä, Kaija ja Anja ovat shaalinsa kutoneet, Ailin villapaita valmistuu ja mitä kukin sitten langoistaan ​​saakaan aikaseksi. Marjolla olikin huivi jo valmiina viimeisellä värjäyskerralla!

 

 

 

Kesän päätös ortodoksisessa iltahartaudessa

Pyytikodalla pidettiin keskiviikkona 3.9. ortodoksinen iltahartaus, jonka toimitti Isä Tommi Kallinen kanttori Olga Grinevichin avustamana.

Tilaisuus oli myös Pytivaaran Kesän päätös. Maukkaat tarjoilut olivat järjestäneet Kaija Suvanto ja Aili Karvinen. Tilaisuudessa oli paikalla parikymmentä pyytivaaralaista.   

  

 

Pyytivaaran kyläjuoksu  2.7.2014

Kiitos kaikille talkoolaisille, juoksuun osallistujille ja jokaiselle paikalla olleelle! Ilta oli oikein onnistunut, ihmisiä oli saatu mukavasti paikalle ja sääkin muuttui (suorastaan ​​ihmeenä!) aamun lähes myrskystä aurinkoiseksi illaksi. Molemmat reitit olivat haasteellisia korkeuserojen vuoksi, mutta kyllä juostiin hurjia aikoja!

Ilmoittauduttiin Miralle juoksukisaan

Sitten asetuttiin lähtöviivalle ja startattiin matkaan!

Tulokset:
Naiset yleinen: 1. Mari Väisänen 42.19, 2. Sanna Hämäläinen 45.05, 3. Sanna Markkanen 47.07, 4. Jenna Burman 51.18, 5. Mari Kaasinen 51.30, 6. Heli Juntunen 59.15, 7. Hilu Turunen 59.15
Naiset 45: 1. Sointu Hyttinen 48.27
Miehet Yleinen: 1. Petri Vanninen 42.03
Miehet 45: 1. Jari Simanainen 39.52
Miehet 55: 1. Markku Suhonen 44.45, 2. Hannu Sorasalmi 45.17, 3. Antero Vornanen 45.42, 4. Jukka Peltonen 50.42
Kuntosarja (ei aikajärjestyksessä): Visa Vornanen 28.46, Päivikki Pohjola 40.52, Tuija Heikkinen 40.52, Tarja Klemetti 32.54, Minna Ikonen 40.52, Jari Väisänen 33.37, Saara Hämäläinen 1.03.22, Erkki Lintunen 47.06, Veli Liimatta 40.15, Elizabeth Beckman 37.28, Tellervo Hakapää 1.03.22, Kai Lisitsin 30.35.

 

Pyytivaaran senioritanssijat Torilla 25.6.2014

Kontiolahden Torilla esiintyivät  Pyytivaaralaistanssijat  20-henkisellä joukolla ja saivat yleisöltä kovan suosion.

Torilla myytiin myös pyytivaaralaistuotteita sekä kahvia ja vohveleita.

 

Pyytivaaran Sanomia 1-2014

on ilmestynyt ja jaettu tänään tiistaina 10.06.2014.
lue oman kylän kesälehti; siinä on kääntäjänä lukemista lapsille ja aikuisille.