Pyytivaaran Sanomia
 

Sanomanikkarit

Pyytivaaralla on ollut kylän oma lehti Kylätoimikunnan alusta saakka, vuodesta 1993.  Pyytivaaran Sanomia oli alusta lähtien kaksisivuinen tiedote, joka ilmoitti pyytivaaralaisille, että kylälle on perustettu Kylätoimikunta.  Siitä tiedotteesta kasvoi sitten vähitellen oikein lehti, jota monistettiin kaikille, ja jossa oli kuviakin.  Pyytivaaran Sanomia –lehti on saanut ulkopuolisiltakin ihmisiltä ihmetteleviä kiitoksia. Ensimmäisenä vastaavana toimittajana toimi Tellervo Hakapää.  Kun hän oli USA:ssa Maailmanpankissa töissä 1994-1995, teki Sanomia Paula Hirvonen.  Sinä aikana Tellervo lähetti juttuja Sanomiin, ja toimi siten Sanomien ”ulkomaankirjeenvaihtajana”. Myöhemmin toisena toimittajana ovat olleet mm. Tuula Kiviniemi ja Kaisu Kantelinen. Lehden taiteilijana on alusta alkaen ollut Liisa Karttunen.

Ensimmäiset Sanomien numerot ilmestyivät alkuvuosina jopa 7 kertaa vuodessa. Ilmestymiskerrat ovat vähentyneet sittemmin kahdeksi numeroksi vuodessa. Toimitusvastuu oli vuoden 2009 loppuun asti Tellervolla. Vastaavana toimittajana on ollut vuodesta 2010 alkaen Maire Turunen.  Hänen avukseen tuli taittajaksi vuonna 2011 Merja Tammi.

Pyytivaaran Sanomien toimituskunta antoi itselleen nimen Sanomanikkarit, joka toimi useita vuosia valtion apua saaneena opintokerhona.  Sanomanikkarit otti tehtäväkseen myös Pyytivaaran nettisivut (www.pyytivaara.com).  Nettisivujen päivittäjinä toimi Tellervo Hakapää vuoden 2014 kesään saakka. Senjälkeen päivitys siirtyi pikkuhiljaa Satu Lindin harteille. 
 
 

Radioaktiivit mukaan

Nikkareiden joukkoon liittyivät vuonna 2006 Pyytivaaran kyläradiota tekevät kyläläiset, Radionikkarit, jotka kutsuvat itseään  radioaktiiveiksi.
Pyytivaaran kyläradio tulee 6-7 kertaa vuodessa
Iskelmä Rexin kanavalla (92,8 MHz)

Radioaktiivien vetäjänä on toiminut Heikki Hämäläinen. Mukana ovat olleet säännöllisesti Kauko Riikonen teknisellä puolella ja Vieno Janhonen toimittajana sekä Tellervo Hakapää ”sekatyönaisena”.  Lisäksi toimittajina ovat olleet Mailis Karvinen, Maire Turunen ja Onni Turunen. 
Uudeksi radioaktiiviksi tuli joukkoon keväästä 2012 lähtien Andy Bezaire.

Radiotiimi on päättänyt lopettaa kyläradiotoiminnan 3.9.2014.
Loppuvuoden vuorot perutaan. Syy yksinkertaisesti on voimavarojen puute. Nuoria ei kiinnosta tulla mukaan eikä me nitroukot (Heikki ja Kauko) enää jakseta puristaa itsestämme mahdottomia.
(Lisätty 15.10.2014)

 

Puhelinluettelo

Pyytivaaran omaa puhelinluetteloa kylällä on julkaistu 2000-luvun alusta lähtien.  Viimeisin luettelo ilmestyi 2010, ja vuonna 2012 ilmestyy uusi.  Puhelinluettelossa on Pyytivaaran kartta, josta selviävät kylällä toimivien yritysten sijoittuminen sekä kylätapahtumien paikat. Kartta on suurena apuna suunnistettaessa Pyytivaaralla.