Kotapolku


Hiekkaniemessä on Pyytikodalta lähtevä noin puoli kilometriä pitkä Kotapolku. Alla on tietoa Kotapolusta ja uutena on kesän ajan oleva tietovisa: 

Kotapolun kesä 2014

Kierretään jälleen Kotapolku ja vastaillaan kavakkeella oleviin kysymyksiin taulujen antamien vinkkien ja vihjeiden mukaan. Kaavakkeita, kyniä ja alustoja on Pyytikodalla vessan oven vieressä "postilaatikossa".

Pudota nimelläsi varustettu lappu "Vastaukset" -postilaatikkoon. Syksyn viimeisessä keletyksessä (24.9.2014) käydään kysymykset lävitse ja arvotaan kaikkien osallistujien kesken jotain mukavaa sekä palkitaan kesän 2014  paras vastaaja tietämyksistään!

Parhainta sienitietoutta oli Riitta Turusella, hän keräsi pisteitä 60/69, seuraavina tiukassa kisassa olivat lähes samoilla tiedoilla Lea Turunen sekä Maire Turunen, 59/69. Onnea! Kaikkien osallistuneiden kesken arvottu palkinto osui Lea Turuselle, onnea!

Lasten kilpailun palkinnon jakavat Joni ja Roosa! Onnea voittajille, palkinto odottaa Teitä Mäntyvaarantie 23, 80770 Kontiolahti as. Ottakaa yhteyttä Satu Lind, 040 - 729 6398 tai sähköpostilla lind.satu@gmail.com. (Lisätty 17.10.2014)

Kotapolun kyltit suunnittelivat ja toteuttivat Satu ja Ilkka.  Kuvat ovat pääosin omia otoksiamme, muutama on "lainattu" somesta! Pyytivaaralla 19.5.2014 Satu

Kotapolku on merkitty käpy -merkein ja polun varrella on 11 kohdetaulua, jotka kertovat mm. alueen entisestä asutuksesta, maastotyypeistä, kasvillisuudesta, jokamiehenoikeuksista ja Pitkälammen kaloista. Kotapolun varrella on myös Pitkälammen erittäin suosittu uimaranta, jossa on sekä laituri että pukeutumissuojaseinät. Kotapolku valmistui vuonna 2008 ja se rakennettiin talkootyönä ja hankkeeseen saatiin EU -rahaa.

Muistathan Kotapolulla - ja muuallakin kulkiessa - mitä jokamiehenoikeuksiin kuuluu.

Metsänantimet, kuten marjat ja sienet, ovat vapaasti poimittavia, mutta puu ei. Ei myöskään kääpä. Koiria tai muita lemmikkieläimiä ei saisi pitää vapaana, ellei omistajalta ole kysytty lupaa. Avotulen teko on kielletty (ellei ole osoitettu vapaasti käytössä olevaa nuotiopaikkaa esim. virallisen polun reitillä. 

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 17/10/2014 11:35.